Ondersteun de priesteropleiding!

 

 steun ons


Zoeken

 

 

 

 

 


find us on facebook

Willibrord header2

De liturgische dienst van de lector

 
Deze cursus richt zich op diegenen die regelmatig in de liturgie de Schriftlezingen voordragen of dat willen gaan doen. Het vraagt voorbereiding om het Woord Gods waardig en op goede wijze over te dragen.

Het betreft het Woord Gods, dat met de nodige eerbied en respect behandeld dient te worden. Er zijn toehoorders, die zich aangesproken willen voelen en uiteraard alles willen verstaan. Het ziet er zo simpel uit: iemand gaat achter een ambo staan en begint te lezen uit de Schrift. Als dat heel ontspannen en gemakkelijk gaat is dat toch maar zelden iets dat aangeboren is. Veel vaker is het een resultaat van veelvuldig oefenen en kritisch naar jezelf en anderen luisteren.

Tijdens de cursus komen zowel de theoretische als de praktische aspecten van het lezen uit de H. Schrift aan bod. Zowel de oorsprong en de betekenis van de bijbellezing in de liturgie en de lezingen in het liturgisch jaar, als zaken als stemgebruik, ademhalingstechniek, houding en microfoongebruik zullen besproken worden. U ontvangt tips die het voor u allemaal net iets gemakkelijker kunnen maken.

Om aan iedere deelnemer voldoende aandacht te kunnen geven, is het aantal deelnemers beperkt.

 

Bedoeld voor: voor degenen die tot lector aangesteld zijn of worden en voor iedereen die regelmatig in de liturgie actief is als lector of lectrice.

Een aanbevelingsbrief van de eigen pastor wordt gevraagd.

 

Data: zaterdagen 28 januari, 11 februari en 4 maart 2017, van  14.00 - 16.00 uur.

 

Cursusleiding: de cursus staat onder leiding van pastoor drs. F. Bunschoten en mevr. G. Buirma-Rieu, logopediste.

Pastoor drs. F. Bunschoten is de verantwoordelijke voor de praktische liturgische vorming aan de priester- en diakenopleiding van het bisdom Haarlem-Amsterdam. Mevr. G.B. Buirma-Rieu is erkend logopediste, en maakt haar kennis en ervaring door haar Rooms-Katholieke achtergrond toepasbaar op de taak van de lector.

 

Aanmelding: door het insturen van het aanmeldingsformulier (pdf)

 

ROEPINGENFILM

Ignas_still

Bekijk onze roepingenfilm met kapelaan Ignas Tilma


WEBWINKEL TILTENBERG

Tiltenbergreeks

Via onze webwinkel kunt u al onze uitgaven bestellen